Канада отговори моментално на влизащите в сила днес американски мита върху вноса

...
Канада отговори моментално на влизащите в сила днес американски мита върху вноса
Коментари Харесай

Ответен удар: Канада налага мита на американски стоки за 12,8 млрд. долара

Канада отговори мигновено на влизащите в действие днес американски мита върху вноса на стоманата и алуминия като разгласи, че ще наложи мита върху американски артикули, внасяни от Съединени американски щати на стойност 16,6 милиарда канадски $ или 12,8 милиарда щатски $. Именно на толкоз са оценени вредите, които Канада ще претърпи от новите мита на Съединени американски щати, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

Финансовото министерство на Канада показа два листата със артикули. Първата група ще бъдат облагани с мита от 25 на 100, а втората - с 10 на 100. Първият лист включва продукция на металургичния бранш, измежду които тръби и проводи, вторият - главно хранителни артикули и питиета: уиски, йогурт, кленов сироп, бонбони и други, посочи Агенция Франс Прес.

Тези контрамерки ще се ползват единствено за стоките, които са произведени в Съединени американски щати, се прецизира в известието на канадското финансово министерство. Новите мита ще влязат в действие на 1 юли 2018 година и ще продължат, до момента в който Съединени американски щати не анулират своите търговски ограничавания по отношение на Канада.

До 15 юни всички заинтригувани организации могат да показват доводите си по една или друга продукция, включена в описите.

Вчера министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос публично разгласи, че администрацията на президента Доналд Тръмп вкарва от през днешния ден, 1 юни, мита върху стоманата и алуминия, внасяни от Европейски Съюз, Канада и Мексико надлежно в размер на 25 на 100 и 10 на 100.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР